Årets sista kommunfullmäktigemöte

Måndag den 14 december 2015

På morgonen var jag med på ett extra kommunstyrelsemöte där två frågor behandlades. Det handlade om en fråga om en omorganisation inom delar av Jokkmokks kommuns förvaltningsorganisation. Och dessutom handlade ett ärende om investeringar inför år 2016.

Därefter var jag med på ett möte i beredningsgruppen gällande flyktingfrågan. Vi diskuterade och gick igenom det aktuella läget i flyktingfrågan.

Sedan startade årets sista möte i kommunfullmäktige. Vi fick till att börja med ta del av verksamheten på Östra Hörnet. Vi fick också ta del av hur långt arbetet med kommunens nästa visionsdokument har kommit. Målet är att få ett nytt visionsdokument klart i början av år 2016.

Ärendet om Jokkmokks kommuns förändrade tjänstemannaorganisation återremitterades och ska avgöras på nästa kommunfullmäktigemöte. Frågan om en ny detaljplan för Vattenfalls före detta kontorsbyggnaderna i Porjus hanterades.

Kommunfullmäktige beslutade att avslå förändringen av detaljplanen då byggnaden inte används i enlighet med det som sas i ursprungliga ansökan.

Frågan om renhållningstaxa för år 2016 hanterades och ett antal styrdokument och reglementesfrågor behandlades


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0