Ekonomiska utmaningar inför framtiden

Tisdag den 21 april 2015

Idag har det första mötet av de inplanerade ordinarie budgetberedningsmötena hållits. Budgetberedningen består av de fem politikerna som finns i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Vi började med att jobba med visionsdokumentet som ska gälla från och med nästa år. Vi diskuterade olika frågor kring vad det ska innehålla. Sedan fick vi besök av representanter från kommunledningskontoret som berättade om innehållet i de olika delarna av deras olika verksamheter.

Vi pratade sedan om arbetsmiljöfrågor rent generellt. Sedan fick vi besök av samhällsbyggarnämnden och därefter kom representanter från barn- och utbildningsnämnden. Vi hade bra presentationer och vi förde bra resonemang kring aktuella frågor och utmaningar i de olika verksamheterna.

Efter budgetberedningens slut var jag med på ett telefonmöte med kommuncheferna inom Lapplands kommunalförbund där vi gick igenom dagordningen inför nästa veckas direktionsmöte.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: När ideologin tar över

Inför stundande jämställdhetsutbildning (dvs indoktrinering i radikalfeminism) för kommunens chefer, rekommenderar jag Maciej Zarembas nu aktuella och mycket skakande samhällsgranskning "Rättvisans demoner". Där han granskar vad som händer då osunda ideologier och mansfobi får fäste i socialtjänst och rättväsende:

Läs och begrunda: http://www.dn.se/kultur-noje/varfor-dog-matilda/

http://www.dn.se/kultur-noje/darfor-forsvann-ellens-pappa/

Hävda sedan att män inte diskrimineras.

Jokkmokk verkar ha en önskan om att "vara först".
Låt Jokkmokk bli först med att införa det kritiskt granskande tänket. Den vetenskapliga modellen.

Då blir det lättare att se igenom de halvsanningar, vinkligar och överdrifter som frekvent florerar inom jämställdhetsbranschen, bl.a. för att upprätthålla den feministiska förklaringsmodellen: "Man ond förtryckare vs Kvinna god, samt offer"

Verkligheten ser dessvärreinte ut riktigt så
vilket den som kan läsa och tolka statistik förstår.

Jag hoppas på en öppenhet om denna "utbildnigsinsats" ni nu ska genomföra. Vilka står bakom den? vad för dom ut för budskap och information?

Slutligen, dom mest naiva bör åtminstone fatta misstanke då en utbildningsinsats med tydliga ideologiska tendenser, har innehåll om hur man ska hantera ifrågasättande och kritik mot den samma.

2015-04-23 @ 18:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0