Kommunstyrelsemöte

Måndag den 28 oktober 2013

På morgonen hade vi ett möte med ledningsgruppen.

Sedan var jag med på ett möte med kommunstyrelsen. Första ärendet handlade om bildandet av en branschorganisation för rennäringen och huruvida den ska bygdemedelsfinansieras eller inte. Det handlar om att få till stånd ett samverkansorgan inom rennäringen. Namnet på branschorganisationen är Dálvvadis ekonomiska förening.

Kommunstyrelsens beslut blev att avslå bygdemedelsansökan och att kommunstyrelsen i stället ska titta på om det finns en möjlighet att stärka upp näringslivsbolaget för att ytterligare kunna jobba med samiska näringar.

Sedan behandlades en bygdemedelsansökan från företagarföreningen i Jokkmokks kommun som handlade om att stimulera näringslivet i Jokkmokks kommun. Kommunstyrelsen ställde sig positiv till den bygdemedelsansökan.

Skolchefen var sedan på besök och informerade kommunstyrelseledamöterna om meritvärden och andra statistikuppgifter. I frågan om hur stor andel av eleverna i årskurs nio som nått målen i alla ämnen ligger eleverna i Jokkmokks kommun bättre till jämfört med riket som helhet.

Ett antal fastighetsfrågor behandlades. Interna budgetramar inom kommunstyrelsens område slogs fast. Det blev ingen förändring gentemot det förslag som lyftes fram på kommunstyrelsens arbetsutskott.

Årets andra tertialbokslut behandlades. Verksamheterna kostar mycket mer än budgeterat medan flera engångsintäkter gör att prognosen just nu är att Jokkmokks kommun ändå bedöms gå med ett positivt resultat.

Ärendet om yttrandet från Jokkmokks kommun gällande bearbetningskoncession gällande järnmalmsfyndigheten vid Kallak diskuterades. Ett svar har skrivits och nu har det svaret kompletterats.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0