41 nationaliteter bor i Jokkmokk

Måndag den 2 december 2013

På morgonen hade vi ett ledningsgruppsmöte. Sedan var jag på ett möte i kommunstyrelsen. Vår nya socialchef presenterade sig för kommunstyrelseledamöterna. Sedan hölls en informationspunkt gällande flykting- och integrationsfrågor.

Jokkmokks kommun har i en överenskommelse med länsstyrelsen skrivit på att vi ska ta emot 30 personer som antingen är kvotflyktingar eller andra flyktingar. Just nu finns det 41 nationaliteter som bor i Jokkmokks kommun.

Sedan hade vi några ärenden där ekonomichefen var föredragande. Den ekonomiska uppföljningen för oktober månad gicks igenom, investeringsbudgeten för år 2014 behandlades och ett ärende om avsättning av medel till en resultatutjämningsfond diskuterades.

Ett ärende om förändrade principer i frågan om Jokkmokks kommuns finansiering till Destination Jokkmokk AB behandlades och en markfråga hanterades. Vi pratade om frågan huruvida Vuollerims Friskola AB ska få köpa skolmat av Jokkmokks kommun eller inte.

Några ärenden om taxehöjningar behandlades. Upphandlings- och inköpspolicyn föreslogs revideras. Mötesdagar nästa år slogs fast och några medborgarförslag och motioner behandlades.

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0