Skattesatsen blir oförändrad

Måndag den 15 oktober 2012

På morgonen hade vi ett kort ledningsgruppsmöte. Sedan var jag på möte med kommunstyrelsens arbetsutskott.

Vi fick en föredragning om kommunens folkhälsoarbete. Ett antal fastighetsärenden behandlades. Bland annat en försäljning av en fastighet samt olika investeringsärenden inför år 2013. I och med att skolan i Porjus nu från och med höstlovet ska in i nygamla lokaler har en diskussion om huruvida skolmaten i Porjus ska lagas i Porjus eller köras från Jokkmokk tagits upp igen.

Vi fick en presentation om hur verksamheten på Notuddens campinganläggning gått sedan kommunen tog över driften från senaste årsskiftet. Mycket har rustats och fräschats upp under våren och sommaren.

Tertialrapporten gicks igenom. Jokkmokks kommun kommer att göra ett positivt resultat på totalnivå för år 2012 som det ser ut just nu. Skattesatsen för nästa år föreslås ligga kvar på oförändrad nivå.

Som det ser ut just nu kommer kommunerna i Sverige att få ett utökat statsbidrag för gymnasieskolan. Förslaget är att de resurser som Jokkmokks kommun får i denna fråga ska gå direkt till Lapplands Gymnasium.

Ärendet om den strategiska planen gicks igenom. Frågan behandlades även i förra veckan på vår strategiska beredningsdag och förslaget nu är att ärendet återremitteras. Vi ska jobba vidare med innehållet i den strategiska planen och fokusera mer på utvecklingsområdena och de särskilda uppdragen.

De interna budgetramarna för kommunstyrelsens område år 2012 gicks igenom.

En ny finanspolicy gicks igenom. Den nya policyn fokuserar mer på totala placeringsfrågor inom hela finansieringsområdet jämfört med den gamla som mer fokuserar på finansieringsfrågor inom pensionsplaceringsområdet.

Vi pratade om inflyttarserviceprojektet och vi pratade om körkortsutbildningen för gymnasieelever. Vi pratade även om ärendet kring IT-arbetsplats.

Några olika taxe- och avgiftsärenden behandlades också. Det blev en lång dag med många intressanta diskussioner.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0