Hemsjukvård

Måndag den 14 maj 2012

Idag skriver vi den 14 maj och det snöade för fullt på morgonen.

På jobbet började jag veckan med den vanliga måndagsträffen med ledningsgruppen. Sedan var jag på ett kommunstyrelsemöte resten av dagen.

Vi fick en information från Henry Lundgren från kommunförbundet som berättade om frågan gällande övertagandet av hemsjukvård från landstinget. Några arbetsgrupper kommer eventuellt att byta arbetsgivare. Det handlar om distriktssköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter.

I Jokkmokks kommun handlar det om delar av tjänster inom vissa områden så då kanske man löser det utan att man byter arbetsgivare. Man håller på att lösa dessa frågor nu och det är alltså ännu inte klart.

Strategisk plan och ramar 2013 behandlades. Ramarna för år 2013 återremitterades till nästa kommunstyrelsemöte. Den ekonomiska rapporten för årets tre första månader gicks igenom. Några avdelningar går med ekonomiska underskott medan finansieringen går bättre än budgeterat. Totala bedömningen är att Jokkmokks kommun kommer att gå bättre än budgeterat och att vi kommer att redovisa ett positivt resultat på 5,4 miljoner kronor.

Ett projekt som handlade om att öka invånarantalet i Jokkmokks kommun klubbades igenom. Genom att fokusera marknadsföringsinsatser på specifika målgrupper är sannolikheten att öka befolkningen större än att ha rent generella marknadsföringsinsatser.

Dessutom innebär projektet att vi kan stötta och hjälpa de som vill flytta hit på ett bättre sätt. En form av mottagarservice för inflyttare ska därmed upprättas.


















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0