Årets sista kommunstyrelsemöte

Måndag den 10 december 2012

På morgonen hade vi ett ledningsgruppsmöte. Där tackade vi från ledningsgruppen av vår ekonomichef som slutar vid årsskiftet och går vidare mot nya uppdrag.

Sedan var jag med på årets sista kommunstyrelsemöte. Vi började med presentationer från de kommunala bolagen. Vi fick lyssna på redovisningar från Strukturum, Jokkmokkshus och Värmeverket.

Sedan var representanter från kultur- och fritidsavdelning på plats. De informerade om olika bygdemedelsprojekt och hur resurserna har använts under de senaste åren.

Vi pratade sedan om huruvida Jokkmokks kommun ska utöka flyktingmottagandet eller ej. Kommunstyrelsen beslutade att så ska ske och att antalet platser ökas från 15 till 30 platser.

Diskussioner om försäljning av Porjus skola fördes. Två anbund har kommit in. Beslutet blev att sälja Porjus skola.

Internhyresfrågan diskuterades. Beslutet blev att internhyrorna behålls och att vissa förändringar i olika frågor genomförs. Beslutet innebär att inga internramar förändras utifrån internhyresfrågan.

Socialchefen och socialnämndens ordförande var sedan på plats och informerade om anledningarna till att socialnämnden nu prognostiserar ett underskott på cirka fem miljoner kronor för helåret 2012.

Frågan om skattesatsen diskuterades igen. Kommunstyrelsens förslag är att skatten höjs med 50 öre. Kommunfullmäktige ska fatta beslut den 20 december.

Som en följd av detta slogs nya internramar fast där man tagit hänsyn av effekten av en eventuell skattehöjning samt skatteväxlingen gentemot landstinget samt ökade statsbidrag för gymnasieskolverksamheten.

Ett investeringsärende behandlades. Även frågan om delägarskap i BD-pop behandlades och ett antal olika ytterligare ärenden behandlades.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0