Ombyggnationen av Porjus skola flyttas fram

Måndag den 12 september 2011

På förmiddagen började första kommunstyrelsemötet efter sommaren. Första punkten handlade om AB Jokkmokkshus och dess ekonomiska läge. Frågan är om aktiekapitalet ska ökas eller inte. Kommunfullmäktige ska avgöra frågan den 3 oktober.

Barents Rescue diskuterades även på detta möte. Vi fick en lägesinformation från räddningschefen.

Sedan pratade vi om turismutveckling. Kommunstyrelsen fick samma information som kommunstyrelsens arbetsutskott fick för två veckor sedan.

Punkten handlar om förslaget till hur vi ska utveckla turismen och besöksnäringen i Jokkmokks kommun. Ett utredningsförslag finns som säger att ett destinationsbolag ska bildas. Förslaget säger att det nya bolaget ska ägas till 50 procent av Jokkmokks kommun och till 50 procent av turismnäringen.

Även där ska kommunfullmäktige den 3 oktober bestämma hur vi ska göra.

De ekonomiska förutsättningarna har försämrats. Av den anledningen återremitterades frågan om ekonomiska ramar för 2012 och 2013.

Kommunstyrelsen tog dock ett beslut om att föreslå kommunfullmäktige bibehålla skattesatsen för år 2012.

Anbuden för ombyggnationerna av Porjus skola gicks igenom. Tyvärr var summorna betydligt högre än vad vi kalkylerat. Vi får jobba vidare med att hitta nya billigare lösningar.

Några olika investeringsärenden gicks igenom.

Kommunstyrelsen tog ett beslut om att gymnasieelever i Jokkmokks kommun ska kunna få en körkortsutbildning finansierad av kommunen.

Avslutningsvis behandlades ett antal olika medborgarförslag och motioner.










Kommentarer
Postat av: Ann-Mari Lundberg

Kul med turistbolag,men det måste satsas på att få hit penningstarka turister som norrmän,tyska biltestare m.m.Fjällvandrare i all ära men de genererar för lite pengar möjligen så får livsmedelsaffärerna in några kronor,men det ger för lite.Bättre infra struktur måste till i kommunen ex Kåbalis,där skoterlederna måste skötas bättre,utbyggd telemast m.m.

2011-09-13 @ 21:54:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0