Rysslandsfrågor och LKAB i Bryssel

Onsdag den 5 oktober 2011

Studiebesöken i Bryssel fortsatte efter lunch. På eftermiddagen fick vi en information från Sven Olov Carlsson som jobbar på Rysslandsenheten. Han beskrev hur man jobbar med koordineringen av relationerna med Ryssland.

Det handlade om allt från klimatförändringar, säkerhetsfrågor, energifrågor och ekonomiska frågor i största allmänhet. Vi pratade också om tullfrågor, visumfrågor och frågor om hur man bekämpar ekonomisk brottslighet.



Sedan träffade vi Göran Bäckblom som jobbar på LKAB med placeringsort Bryssel. Han beskrev hur man inom LKAB jobbar med strategiska frågor på en övergripande och global nivå.

Det handlar också om att bevaka frågor som bereds och behandlas av kommissionen och i parlamentet i Bryssel och som är viktiga för LKAB. Han beskrev att de aktuella frågorna som man jobbat aktivt med under året är järnvägsfrågor och frågor om forskning och miljö.



Vi fick också lyssna på Staffan Jerneck som jobbar på en tankesmedja som heter CEPS. Vi fick höra hur man jobbar på en tankesmedja. Man jobbar med att föra in vettiga idéer och synpunkter på en övergripande nivå. Just nu jobbar CEPS mycket med krisen i Grekland.















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0