Mer från Jokkmokksdagarna i Huddinge

Fredag den 28 oktober 2011

Kommersen i Huddinge fortsatte idag. Vi blev bland annat intervjuade av en journalist som undrade hur det kommer sig att vi från Jokkmokk är i Huddinge.

Vi berättade att det hela började som ett initiativ av några enskilda företagare i mitten av 1990-talet och att det sedan växt till det det är idag. Vi poängterade att det fortfarande är företagarna i Jokkmokk som står bakom detta arrangemang och att vi från kommunens sida endast köper in oss på en marknadsplats.

Jag vet att det är många som tror att det är Jokkmokks kommun som arrangerar och bekostar allt detta med Jokkmokksdagarna i Huddinge men så är det alltså inte. Företagarna arrangerar och finansierar allt tillsammans med Huddinge kommuns fastighetsbolag, Huge Fastigheter, och Huddinge centrum.

Huge Fastigheter är väldigt måna om att företagarna från Jokkmokks kommun kommer till Huddinge. Jokkmokksdagarna i Huddinge är väldigt populära i hela Stockholmsområdet och omsättningen i affärerna i Huddinge centrum mångdubblas under den helg som Jokkmokksdagarna pågår.

Det är faktiskt så att sett ur Huddinge centrums alla affärers omsättningssiffror så är denna helg är den bästa helgen på året näst efter en julhandelshelg precis innan jul. Alla kunder som lockas till Huddinge centrum tack vare Jokkmokksdagarna passar alltså på att handla även i butikerna runt om i Huddinge centrum.



Jokkmokksmössan är populär bland besökarna



Jokkmokks Tenn har många vackra smycken



Jokkmokkskorven är populär även idag



Blåbärsprodukter från Jokkmokk är också populära



Och bagarna bakar vidare



Sameslöjd av alla de slag



Övertygande säljare underhåller gästerna med mat och prat



Och när man blir hungrig smakar en viltburgare bra



Ibland kommer företagarna in till kommunmontern och pratar en stund



Scenen förbereds för mer framträdanden











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0