Fria bussresor för barn och ungdomar

Måndag den 28 november 2011

Idag hölls årets sista möte i kommunstyrelsens arbetsutskott. Frågor som diskuterades var bland annat internramar inom kommunstyrelsen, olika bygdemedelsfrågor samt olika riktlinjer i diverse frågor.

För två veckor sedan beslutade kommunfullmäktige att införa nästan fria bussresor för barn och ungdomar i Jokkmokks kommun. Idag diskuterades hur riktlinjerna för dessa bussresor ska se ut.

En fråga kring satsningen på energiutbildningarna diskuterades. Jokkmokks kommun har som målsättning att vara den ledande utbildningsorten inom energisektorn. För att uppnå den målsättningen vill vi satsa ytterligare på utbildningarna inom lärcentrat på Kunskapens Hus.

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att Jokkmokks kommun ska införa en strategi för e-samhälle enligt en modell som Sveriges kommuner och landsting (SKL) jobbat fram. Vi får nu se hur vi ska hantera det rent praktiskt.



Här ser ni en bild från dagens möte i kommunstyrelsens arbetsutskott. Eftersom vi jobbar med ungdomsperspektivet som ett genomgående mål har vi idag haft två unga medhjälpare under delar av eftermiddagen. Det gick jättebra.










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0