Turismen ska fördubblas

Tisdag den 31 maj 2011

På morgonen var jag på ett möte i en fråga som handlar om turismutveckling i Jokkmokks kommun.

En arbetsgrupp har jobbat med frågan om hur vi ska jobba vidare med turistiska frågor efter det att projektet Jokkmokk tar sats tar slut nu vid kommande årsskifte.



Vi konstaterade att det finns otroligt stora möjligheter till att utveckla de turistiska frågorna i Jokkmokks kommun. Vi tror att Jokkmokks kommun har stora konkurrensfördelar inom några områden. Bland annat i frågan som Jokkmokk som samiskt varumärke.

Vi tror att det är mycket viktigt att jobba med att kvalitetssäkra de turistiska produkter som erbjuds besöksnäringen.

Vi bestämde att vi ska jobba vidare med förslaget som arbetsgruppen kommit fram till. Det ska nu analyseras lite djupare. Ett nytt avstämningsmöte ska hållas omedelbart innan midsommar för att ett klart förslag ska finnas färdigt till den 15 augusti.

Vi vill anta utmaningen som innebär att omsättningen inom turismbranschen ska fördubblas. Det innebär för Jokkmokks kommuns del att omsättningen i branschen ska öka till nästan 400 miljoner kronor år 2020.

Efter genomgången med arbetsgruppen hade vi ett besök av Swedish Laplands VD Jan-Erik Jaensson. Han berättade om hur man jobbar med turismfrågorna på länsnivå. Eller för att vara korrekt, inom Swedish Laplands geografiska arbetsområde som omfattar Norrbottens län plus Skellefteå kommun.

Det var mycket intressant att lyssna på och prata med Jan-Erik Jaensson.








Kommentarer
Postat av: Pia

Men - så smäller vi upp ett par hundra vindkraftverk och Vips! så var turismnäringen halverad.

2011-06-01 @ 07:33:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0