Mandatperiodens första kommunstyrelsemöte

Måndag den 14 februari 2011

Idag har årets och mandatperiodens första möte i kommunstyrelsen genomförts.

Ett antal olika val av personer till olika uppdrag valdes. Bland annat valdes ett arbetsutskott till kommunstyrelsen. Dessutom fick alla deltagare olika typer av information under dagen.

Bland annat fick kommunstyrelsen information om ett nytt energiprojekt som fokuserar på ungdomsfrågor. Vi fick också en information om mötesplats Östra. Ett förslag finns att göra Östra skolans idrottshall till en mötesplats för ungdomar.

Lite olika fastighetsfrågor diskuterades. Kommunstyrelsen beslutade att sälja en fastighet i Vuollerim och även en annan fastighet säljs i Porjus.

Ramarna 2011 förändras av ramteknisk karaktär. Ett ärende om Porjus Fiskodling hanterades. Där går kommunen in med ett villkorat aktieägartillskott.

Personalutskottet föreslås upphöra och att kommunstyrelsens arbetsutskott istället hanterar de frågor som personalutskottet tidigare behandlat.

Socialchefen har meddelat att han har för avsikt att inte fortsätta som socialchef efter sommaren 2011. Kommunstyrelsen accepterade detta beslut från socialchefen.

Rekrytering av socialchef och kultur- och fritidschef samordnas därmed. Annons ska gå ut så snart som möjligt.

En praktisk fråga om myndighetsutövning i samband med räddningschefsförordnandet hanterades. Jokkmokks kommun har sedan länge ett avtal med Bodens kommun gällande räddningstjänstfrågor.

Revisorerna har gått igenom Jokkmokks kommuns situation med avtal och upphandlingar. Revisionsrapporten gicks igenom. Vi måste helt klart bli bättre på att hålla koll på våra olika avtal. Alla regler ska självklart följas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0