Framtiden tillhör de unga - men låter vi dem vara med och forma den?

Torsdag den 28 januari 2010

Nästan hela ledningsgruppen samt två politiker var idag till Arvidsjaur. Vi var på en konferens som handlade om ungdomsfrågor. Vi presenterar hur och vad vi gjort i de fyra kommunerna som är med i detta projekt. Det är Kalix, Älvsbyn, Arvidsjaur och Jokkmokk.

Projektet som kommunförbundet Norrbotten driver tillsammans med oss fyra kommuner är ett väldigt viktigt projekt. Det var stor uppslutning från de fyra kommunerna och det var många intressanta föredrag. Vi fick höra hur man jobbat med dessa frågor i den norska kommunen Porsgrunn.

Folkhälsoarbetet är också mycket viktigt och det hör ihop med ungdomsfrågorna. Delaktighet går igen i alla olika frågor. Just delaktighetsaspekten passar väl in med det vi jobbar med i Jokkmokks kommun i det arbete vi gör i OJ!-gruppen. Vi jobbar med frågor som hela tiden mynnar ut i att vi alla ska få vara delaktiga.

Delaktighet i ungdomsprojektets arbete bygger på en ömsesidig relation mellan vuxna och unga – vi lär av varandra. Vi bidrar båda till resultatet. Delaktighet handlar om ledarskap. Det är också väldigt viktigt att vi lyckas kommunicera ut budskapet till medborgarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0