Vintermarknaden är invigd

Onsdag den 3 februari 2010

Så är årets vintermarknad invigd. Den 405:e i obruten följd.

Den historiska marknaden avslutades på eftermiddagen efter en dag med mycket folk på hembygdsområdet. Ett fackletåg tog alla besökare från den historiska marknaden till marknadsscenen i parken där invigningen av dagens traditionella marknad skedde.

Det var väldigt mycket folk på invigningen. Betydligt fler än vi - Jokkmokks kommun - som arrangör hade räknat med. Den nybyggda snöläktaren räckte inte till. Det är ju verkligen angenäma problem. Kul att så många som 600-700 personer kom på invigningen.

Kören uppträdde. Jag överlämnade symboliskt den historiska marknaden till dagens traditionella marknad genom att överlämna en fackla till Vänsterpartiets ordförande Lars Ohly. Lars Ohly invigningstalade och förklarade årets marknad som öppnad.

Johan Märak fick sedan ordet. Han berättade en vacker berättelse och han jojkade lika vackert som vanligt. Johan överlämnade sedan mikrofonen till två representanter från JWC, Jokkmokk Winter Conferens, som också höll ett vackert tal.

Efter knalleutmärkelser och stipendieutdelning avslutade kören marknadsinvigningen.

Många gick sedan vidare till invigningen av Sameslöjdstiftelsen efter ombyggnationen av deras hus och andra gick till andra begivenheter. Det händer så mycket olika saker hela tiden så man skulle önska att man kunde splittra sig för att vara med på allt som händer.

Nu ser vi med spänning fram emot tre intensiva dagar på Jokkmokks vintermarknad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0