INTRO på besök i Jokkmokk

Måndag den 1 februari 2010

På förmiddagen hade vi ett möte inför träffen med Vattenfall gällande Vattenfall Training Centre på torsdag.

På eftermiddagen var jag på ett möte med representanter från INTRO-projektet. Folk från Skellefteå och Älvsbyn är på besök i två dagar här i Jokkmokk. Vi följer upp vad som hänt sedan vi var på studiebesök i Italien i slutet av oktober. Vi diskuterar också hur vi kan jobba vidare med dessa viktiga frågor kring sociala företag.

Vi är alla överens om att det är väldigt viktigt att vi jobbar vidare på ett bra sätt med frågan om hur vi ska jobba för att lyckas slussa ut människor till arbetsmarknaden på ett vettigt sätt. Frågan är bara hur vi ska gå till väga och hur det ska finansieras.

Kanske kan det finansieras via medel från länsstyrelsen. Då vi var i Arvidsjaur i torsdags i förra veckan berättade representanter från länsstyrelsen i Norrbotten om ett projekt som riktar sig till unga och som främjar ungas företagande och entreprenörskap. Kanske det går att jobba vidare med finansieringsfrågan via dessa regionala utvecklingsprojekt som utgår från det regionala tillväxtprogrammet.

Vi får undersöka saken närmare.

Senare på eftermiddagen och på kvällen var jag på det historiska marknadsområdet. Det var väldigt kallt i eftermiddag men med vargskinnspälsen på så fryser man inte trots minus 28 grader.

Den spontana känslan var att det var mer besökare på den historiska marknadens första dag i år jämfört med första dagen förra året.

Vi från INTRO-projektet åt middag tillsammans i Prästens Kök på hembygdsgården.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0