Nu är de nya ordförandena valda

Måndag den 13 december 2010

Idag har årets sista kommunfullmäktigemöte genomförts. Det började med en mängd valärenden. Alla ledamöter och de olika ordförandena till styrelser och nämnder valdes. Därmed togs det formella beslutet att Stefan Andersson (S) blir ny ordförande i kommunstyrelsen från och med den 1 januari 2011.

Övriga ordförande som valdes blev Sven Holmqvist (S) i barn- och utbildningsnämnden, Jan Palmqvist (S) i socialnämnden, Anna-Greta Kvickström (S) i samhällsbyggarnämnden samt Claes Markusson (S) i kultur- och fritidsnämnden.

Investeringsbudgeten för år 2010 slogs fast. Total investeringsnivå uppgår till 19.515.500 kronor. Kommunfullmäktige slog därmed fast att man nu gör ett tillfälligt avsteg från det långsiktiga finansiella målet om att investeringar ska uppgå till maximalt 17 miljoner kronor per år.

De av kommunen ägda tomterna i Kvikkjokk såldes för 2,4 miljoner kronor. Jag tror att vi har försökt sälja dessa tomter i snart tio års tid. Idag tog kommunfullmäktige ett beslut om försäljning. Det är två företagare från Jokkmokk som tillsammans köper tomterna i Kvikkjokk.

En mut- och bestickningspolicy slogs fast. Arvodesreglementet reviderades något. Nu kommer kommunalrådet att få 78 procent av ett riksdagsarvode per månad. Det innebär att ersättningen till Stefan Andersson från och med januari 2011 blir 43.680 kronor per månad.

Teckningsrätten slogs fast. Jokkmokks kommun har ett regelverk som säger att det är två i förening som tecknar Jokkmokks kommuns firma. En av firmatecknarna ska vara en tjänsteman och en ska vara politiker.

Från och med kommande årsskifte blir det nu jag som kommunchef eller Jonas Sukloed i hans egenskap av ekonomichef som tillsammans med en av kommunstyrelsens ordförande Stefan Andersson eller vice ordförande Catharina Johansson som tecknar Jokkmokks kommuns firma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0