Hur kommer elförbrukningen att utvecklas?

Tisdag den 7 december 2010

På förmiddagen var jag med på ett telefonmöte med kommuncheferna inom Lapplands kommunalförbund. Vi förberedde oss inför direktionsmötet i Kiruna i nästa vecka.

Sedan var jag med på ett möte med miljöstrategerna där vi diskuterade allehanda frågor.

Direkt efter det var jag med på ett elenergiseminarium på gymnasieskolan. Eleverna hade ordnat en seminariedag där representanter från olika elbolag, Elforsk, Svensk energi och energimyndigheten var med. Vi var även med från kommunledningen med både avgående och tillträdande kommunalråd.

Det var väldigt intressant att vara med och delta i seminariet. Eleverna ställde många kniviga och intressanta frågor med allt från hur fisket påverkas vid vattenkraftanläggningar till frågor om kärnkraft, vindkraft, vågkraft och frågor om hur framtidens elförbrukning kommer att utvecklas. Debatten handlade mycket om energieffektiviseringsfrågor och hur man bäst kan ställa om från behovet av fossila bränslen.

De flesta var inne på att elförbrukningen mest troligt kommer att öka i framtiden. Och det beror på att de flesta är inne på att man ska försöka gå från fossila bränslen till en mer ren energi, vilket ökar elförbrukningen. Och trots att man energieffektiviserar så blir förbrukningen högre i framtiden då vi får mer och mer elektriska prylar som många använder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0