Spaden i jorden

Fredag den 27 augusti 2010

På eftermiddagen idag kom ett mycket glädjande beskedet från regeringen. Nu har man tagit ett beslut som innebär att världsarvet Laponia ska förvaltas lokalt, precis som vi önskat.

Detta är ett ofantligt viktigt beslut som jag tror kommer att påverka oss i Jokkmokks kommun på ett mycket positivt sätt. Jag tror att detta positiva beslut är mycket viktigare än vad kommunmedborgaren i gemen tror och förstår just nu.

Det finns många som genom åren kritiserat arbetet med Laponiaprocessen. Många tycker att arbetet tagit väl lång tid och att det gått åt mycket resurser för att sy ihop det hela. Med dagens regeringsbeslut så visar det sig att det arbete som lagts ned nu kommer att återbetala sig många gånger om. Det handlar om investeringsnivåer på totalt ungefär 57 miljoner kronor som kommer att ske i området.

Jag vill rikta ett stort tack till alla som jobbat målmedvetet tillsammans för att detta skulle kunna bli verklighet. Nu återstår att se till att spaden kommer i jorden så fort som möjligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0