Murjeks järnvägsstation

Fredag den 2 oktober 2009

Morgonen inleddes med det vanliga fredagsmötet på Strukturum. Idag var ämnet den förestående julmarknaden och alla planer om vad som ska hända då.

Efter det hade jag en genomgång med vår ekonomiansvariga. Ett nytt cirkulär har nu äntligen kommit gällande de ekonomiska förutsättningarna inför framtiden.

Tidigare har det pratats om fyra miljoner kronor i ökade intäkter för Jokkmokks kommun. Den siffran har inte varit bekräftad via Sveriges kommuner och landsting tidigare men vi har ändå räknat med den siffran för Jokkmokks kommun.

Tyvärr bekräftas det vi nu misstänkt. Nämligen att vi inte kommer att få fyra miljoner kronor. Det handlar istället om 2,7 miljoner kronor för Jokkmokks kommun.

Vi får se hur vi hanterar det i våra budgetplaner för framtiden.

Direkt efter den genomgången hade jag ett lunchmöte med representanter från Samhall. De berättade om deras verksamhet och om deras framtidsplaner. Det är alltid bra att få information om olika verksamheter och områden i vårt samhälle. Samhall är en av de största arbetsgivarna i Jokkmokks kommun. De har cirka 60 anställda i lilla Jokkmokk.

Efter lunch hade vi en träff med den nya ägaren av Murjeks järnvägsstation. Vi gick igenom lite olika saker gällande stationshuset och hur vi från kommunen ser på saker och ting.

Eftersom SJ under de senaste åren inte alls varit intresserad av att ansvara för en väntsal i Murjek så har vi från kommunens sida hyrt väntsalen i Murjek. Nya ägaren av järnvägsstationen vill gärna fortsätta att ha Jokkmokks kommun som hyresgäst. Vår inställning är att vi kan tänka oss att fortsätta vara hyresgäst av väntsalen så länge tågen stannar i Murjek.

Förhandlingarna lär fortsätta.

Senare under eftermiddagen hade vi ett möte om hur vi ska jobba med de ramtekniska förändringarna mellan olika styrelser och nämnder samt inom olika delar av kommunstyrelsen. Ett beslut har tagits om att vi ska flytta ut budgetansvaret för alla anställda med lönebidrag, OSA och liknande till de områden som har personalansvaret för dessa medarbetare.

Sedan hade jag en genomgång med gatuchefen i olika frågor.

Efter hämtning på fritids följde jag med och lämnade de två yngsta barnen på gymnastikträningen. I morgon är det tävling i Kiruna så det var nu dags för sista träningen inför den tävlingen.

På kvällen gick jag och barnen ut och åt en pizza som fredagsmiddag. Sedan packade vi inför resan till Kiruna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0