Första linjens chefer

Onsdag den 7 oktober 2009

I natt och idag har det kommit mycket snö. Jag bedömer att det nu ligger cirka två decimeter snö på marken därute, kanske till och med lite mer.

På förmiddagen hade vi ett ledningsgruppsmöte. Direkt efter mötet åt vi i ledningsgruppen en gemensam lunch på det nya centralköket där vi avtackade avgående tekniska chefen och utvecklingschefen.

Direkt efter lunch hade vi en träff i OJ!-gruppen. Vi skulle förbereda oss inför en sittning på en timme med alla våra första linjens chefer och en representant från varje arbetsplats. Vi gick igenom hur vi resonerat om att definiera ledarskapet i Jokkmokks kommun. Anna Hövenmark var med och beskrev hur man resonerar från politiskt håll.

Vi konstaterar att första linjens chefer är en mycket viktig grupp i vår organisation. Diskussioner fördes och arbetet med att definiera ledarskapet och klä en mängd olika ord i konkreta betydelser ska ske i ett annat sammanhang på ett viktigt arbete i slutet av november.

Precis innan vi skulle börja OJ!-gruppens möte kom det fram att kommunal menar att Jokkmokks kommun systematiskt och medvetet bryter mot medbestämmandelagstiftningen.

Det är verkligen inte arbetsgivarens syn på saken och resten av dagen gick åt till att hantera den frågan.

På kvällen träffade jag åter frugan som kom hem från några hektiska dygn i huvudstaden efter att ha blivit utsedd till EU-ambassadör av näringslivsminister Maud Olofsson och av Kronprinsessan Victoria.

Hon är alldeles upprymd och fylld av entusiasm och tacksamhet för denna utnämning. Det känns verkligen kul för både henne personligen och för Jokkmokks kommun som helhet.

Jag plumsade mig sedan fram i snön till träningen med kören där vi nu övar för fullt inför alla olika framträdanden vi har under resten av året.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0