Engagemang, kompetens och mod

Tisdag den 20 oktober 2009

På förmiddagen hade vi ett möte i OJ!-gruppen, det vill säga den grupp som jobbar med alla våra övergripande interna organisationsutvecklingsfrågor.

OJ!-gruppen har kommit fram till att den allra viktigaste gruppen hos alla våra medarbetare på Jokkmokks kommun är våra chefer som är närmast våra medarbetare längst fram i organisationen.

Vi har dessutom klara signaler från våra politiker – såväl från de styrande som från oppositionen – att detta förändringsarbete är otroligt viktigt. Vi vill få en förändrad organisationskultur till stånd med nyckelord som delaktighet, kommunikation, förtroende, tillit och liknande.

Från politiskt håll har man dessutom genomfört ett arbete där man kommit fram till att det som är viktigt hos alla oss chefer i Jokkmokks kommun är att det finns ett engagemang, att vi har kompetens och att det finns ett mod hos oss.

Vi har under våren och försommaren 2009 bestämt att vi ska genomföra en utbildningsinsats under hösten 2009 som är ämnad för första linjens chefer där dessutom en medarbetare i varje personalgrupp också är med på utbildningen.

Vi har också bestämt att denna utbildning ska genomföras på annan ort än på hemmaplan i Jokkmokk. Då uppkommer återigen dessa ekonomiska frågetecken eftersom vi är mitt i en väldigt tuff och svår ekonomisk situation.

Frågorna som uppstår är om huruvida vi ska betala en summa för att genomföra utbildningen på annan ort än Jokkmokk och i annan lokal än i våra egna.

Efter mycket diskussioner i vår OJ!-grupp och efter att stämt av dessa frågor med politikerna så har en helt enigt OJ!-grupp bestämt att det är viktigt att detta görs utanför vår vanliga miljö och på annan ort än där vi bor.

För att få en bättre effekt på utbildningsinsatsen bedömer vi att vi måste hålla till på annan ort. Annars kommer vi alltid till den situationen att någon måste gå på ett annat möte eller att någon måste hämta barn på förskolan och så vidare. Så vill vi inte ha det på denna träff.

Vi kommer nu i slutet av november att genomgöra denna utbildningsinsats och vi kommer att diskutera mycket om vad engagemang, kompetens och mod betyder egentligen. Säkert betyder detta väldigt olika för olika människor. Och vi tror att det är viktigt att belysa dessa frågor.

Jag har full respekt och förståelse för att alla inte tycker precis som vi alla i OJ!-gruppen och som en enig politikerkår tycker. Men i detta fall har vi ändå bestämt att alla våra första linjens chefer måste vara med på denna resa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0