Möte i kommunstyrelsens arbetsutskott

Måndag den 18 maj 2009


Idag var det dags för första halvårets sista möte med kommunstyrelsens arbetsutskott.


Första punkten handlade om att kunna göra en mötesplats för ungdomar i alla åldrar på sim- och sporthallen vid Östra skolan i Jokkmokk.


Resonemanget gick ut på att man skulle kunna nyttja befintliga resurser på ett bättre sätt och därigenom kan sim- och sporthallen nyttjas mer och bättre.


Nästa punkt handlade om matlagning och matkörning. Ett förslag har lyfts om att köra färdiglagad mat från Jokkmokk till Vuollerim på samma sätt som vi kör från Jokkmokk till Porjus.


Efter ett långt resonemang enades arbetsutskottet om att kostchefen ska få undersöka om det finns någon lokal restaurang eller entreprenör i Vuollerim med omnejd som kan laga mat och sälja till kommunens verksamheter i Vuollerim.


Sedan diskuterade vi fastighetsfrågor igen. Det är en stående fråga på dagordningen. Vi diskuterade om huruvida vi ska använda mäklare eller inte i vissa fastighetsförsäljningar. Vi bestämde att vi ska undersöka denna fråga vidare.


Ytterligare fastigheter lyftes upp på den lista över kommunala fastigheter som ska försöka säljas.


Skolkontoret har jobbat fram en kvalitetsredovisning. Den presenterades och gicks igenom. Det var mycket intressant.


På grund av svårigheter med att rekrytera deltidsbrandmän i Porjus finns ett förslag till förändring som innebär att man går ner i antalet personer som ingår i beredskapsstyrkan. Kommunstyrelsens arbetsutskott tyckte det var ett bra förslag eftersom det är så svårt att rekrytera brandmän.


Jokkmokks kommuns jämställdhetsplan har arbetats om. Nu ska den nya planen slås fast av kommunfullmäktige i juni. En rapport från revisorerna behandlades också.


Delårsbokslutet för årets fyra första månader har arbetats fram. Tyvärr har det finansiella läget lett till att vi nu gör bedömningen att vi kommer att göra ett minusresultat år 2009. Prognosen för hela år 2009 är att Jokkmokks kommun kommer att göra av med tolv miljoner kronor mer än vad vi har att röra oss med.


Det är enormt mycket pengar för lilla Jokkmokk. Vi ligger alltså riktigt mycket fel ur ett kostnadsperspektiv.


Vi får jobba hårt med att hitta lösningar för att komma till rätta med detta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0