Kommentar till kommentarerna om att pengarna tar slut snart

Jag antar att ni som kommenterat inlägget om att pengarna tar slut för Jokkmokks kommun den 7 september 2009 om inget görs menar att Jokkmokks kommun betalar onödiga avgångsvederlag till anställda i Jokkmokks kommun och att dessa pengar i stället skulle kunna användas till att anställa andra medarbetare.

Pengarna för avgångsvederlagen fungerar inte riktigt så.

De pengar som betalas ut i avgångsvederlag är särskilt riktade pengar som kommer från staten. I och med uppgörelsen med staten i början av 2000-talet då Jokkmokks kommun var med i en skara kommuner som var i en väldigt knepig ekonomisk situation - precis som nu känns det som - fick vi pengar att använda till avgångsvederlag.

Jag håller helt klart med om att man kan diskutera hur väl dessa medel används. Även i den frågan har olika människor olikaj åsikter. Men vad som är helt klart är att avgångsvederlagspengarna inte kan användas till att anställa andra medarbetare.

Syftet med avgångsvederlagen är att Jokkmokks kommun ska slippa säga upp unga medarbetare vid en övertalighetssituation och i stället kan en medarbetare som vill sluta arbeta lite tidigare än vid 65-årsåldern kunna få en årslön i avgångsvederlag.

Då kanske vi slipper få en 30-åring som flyttar från Jokkmokks kommun. 60-åringen väljer oftast att fortsätta bo kvar i kommunen som pensionär.

Kommentarer
Postat av: kommunbo

Hej!

Jag vet dom som ska gå i förtidapension och dom får ju bara ett halvår.Var tog det året du skriver om vägen?

2009-03-05 @ 09:31:48
Postat av: Annan kommunbo

Ja, pengarna är ju slut så nu kan dom tydligen bara få ett halvår numera....

Jag har hört ryktas att pengarna för avgångsvederlagen inte ens räckte till för att ge Claes Markusson hans. Han kanske bara fick ett halvår han också? Tror knappast att han efter alla dessa år skulle nöja sig med det..

Hur är det med alla andra obekväma anställda inom kommunen som också fått avgångsvederlag. Utan att vara 60? Var tas dom pengarna om pengarna för avgångsvederlag är slut? Våra skattepengar så klart!! Eller?

2009-03-06 @ 22:40:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0