Direktionsmöte i Pajala

Tisdag den 17 februari 2009


Idag har jag varit på resande fot. Vi var flera jokkmokkare som drog iväg norrut tidigt på morgonen i 30-gradig kyla. Vi for i ett fantastiskt vinterlandskap och bevittnade en otroligt vacker soluppgång.


Väl i Pajala var vi med på ett direktionsmöte i Lapplands kommunalförbund. Representanter från Kiruna, Pajala, Gällivare och Jokkmokks kommuner träffades och gick igenom ett antal olika frågor.


Första frågan på dagordningen handlade om frågan om en gemensam gymnasieskola inom Lapplands kommunalförbund. Mycket har redan informerats i denna fråga och nu fick vi ytterligare information. Nu ska den här frågan upp till beslut i kommunfullmäktige hos alla fyra kommuner.


Nästa punkt handlade om Lapplands kommunalförbunds årsredovisning. Vi fick information om innehållet och en enig församling godkände årsredovisningen.


Därefter handlade frågorna om personliga ombud. Där fördes en diskussion om huruvida behovet av en utökning från två till tre personliga ombud finns eller inte. Beslutet blev att respektive kommuns socialnämnd själva får bestämma i denna fråga.


Vi pratade sedan om olika utbildningsönskemål inför höstterminen 2010. Sedan fick vi ta del av en slutrapport gällande två förstudier som handlar om gruvnäringen och besöksnäringen.
 
Efter mötet åkte vi hemåt i ett om möjligt ännu vackrare vinterlandskap. Träden var helt snövita och solen lyste vackert på dem. Innan vi var hemma gick solen ner. Kylan består och kvicksilvret visar återigen på minus 30 så här på kvällskvisten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0