Kyla

Torsdag den 17 december 2009

På morgonnyheterna hörde jag att det slagits nytt säsongsrekord i kyla för hela landet. I natt var det minus 36 komma någonting i Vaimat sa de. Vaimat ligger strax söder om Jokkmokk och man brukar ofta höra om Vaimat då det pratas om kallast i landet och liknande.

I Kiruna var det inte så kallt, endast minus nio. När jag pratade med frugan på morgonen berättade hon att på vår termometer hemma i bostaden i Jokkmokk stannade kvicksilvret på minus 32,4.

Vi genomförde direktionsmötet i Kiruna under förmiddagen. Vi fick en lägesrapport om hur det ser ut nu när det är två veckor kvar till dess att det nya gymnasiet Lapplands Gymnasium sjösätts. Det är ungefär 250 lärare på motsvarande cirka 200 heltidstjänster som börjar jobba i den nya organisationen i januari nästa år.

16 politiska ledamöter – fyra från respektive kommun Kiruna, Gällivare, Pajala och Jokkmokk – valdes till den nya gymnasienämnden för Lapplands Gymnasium.

En utvärdering av upphandlingsfrågorna och den gemensamma upphandlingssamordningen inom Lapplands kommunalförbund gicks igenom. Diverse andra frågor klarades också av innan vi åt ett gemensamt julbord och önskade varandra God Jul för att sedan åka tillbaka söderut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0