Fastigheter till salu!

Torsdag den 16 oktober 2008

Idag har jag suttit på nya möten. På förmiddagen hade vi ett väldigt bra möte med OJ!-gruppen. Det är alltså den grupp som tillsammans jobbar med organisationsutvecklingsfrågor i Jokkmokks kommun. 

Resan har precis börjat och vi jobbar sakta men säkert framåt. Det känns verkligen spännande och det känns som att vi har alla möjligheter att göra något riktigt bra av allt. Men vi konstaterar att inget går av sig självt. Alla medarbetare, precis alla medarbetare, måste kämpa på tillsammans för att vi ska kunna få till något bra av allt vi nu jobbar med.
 
På eftermiddagen hade vi sedan ett ledningsgruppsmöte och därefter satt jag i en videokonferens med andra representanter från Lapplands kommunalförbund. Mötet handlade om Lapplands Gymnasium.

Det handlar om att kommunerna inom Lapplands kommunalförbund, det vill säga Jokkmokk, Gällivare, Kiruna och Pajala, måste gå samman och erbjuda gymnasieutbildningar som inte konkurrerar med varandra utan i stället kompletterar varandra.

Antalet gymnasieelever kommer nämligen inom några år inom detta geografiska område att minska från 2.500 elever idag till 1.500 elever om cirka fem år. För att klara av att kunna erbjuda bra utbildningar måste ett utökat samarbete till. 

På kvällen var jag och politiker från Jokkmokks kommun på ett möte med företagare från Jokkmokks kommun. Där informerade vi om hur kommunen resonerar i olika frågor som handlar om fastighetsförsäljningar.

Jokkmokks kommun äger nämligen väldigt mycket fastigheter. Och i den svåra ekonomiska situation som Jokkmokks kommun nu befinner sig i så klarar vi inte av att göra alla de investeringar som skulle behöva göras i våra fastigheter.

Några fastigheter står dessutom outnyttjade och vi tror från kommunens sida att privata entreprenörer kan göra något mycket bättre med fastigheterna än vad vi som kommun kan göra.

Därför är ett antal fastigheter nu till salu. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0