Julefrid i juletid, julotta, annandagsbandy och skidåkning

Söndag den 28 december 2008

Nu är året snart slut och julhelgen är definitivt slut. Vi konstaterade häromdagen att juldagen nog är årets lugnaste dag. I alla fall om man inte är på resande fot utan bara håller sig hemma. På juldagen finns egentligen inga måsten. Maten är redan tillagad sedan en eller ett par dagar tillbaka och huset är städat och fint. Det är bara att mysa på och ta det lugnt.

I och för sig finns ett måste på juldagen. Men det är ett trevligt och självvalt måste. Julottan!

Det är väldigt trevligt att gå i julottan på juldagsmorgonen. Och nu har jag haft förmånen att få vara med och sjunga på julottan i något år. Även fast man får stiga upp väldigt tidigt på juldagsmorgonen så är det en så trevlig stämning och så lugnt och vackert i kyrkan och det är ju så kul att sjunga så det är definitivt värt att stiga upp tidigt.

Efter julottan brukar det alltid bli så att någon följer med oss hem på kaffe. Så även i år. 

Frugan och jag gick på en promenad mitt på dagen. Sedan åkte vi skidor runt elljusspåret. Varmluften kom på eftermiddagen. Från att ha varit minus 15 dagen på morgonen och mitt på dagen så blev det plusgrader på kvällen.

Så rullar dagen på i sakta mak och juldagen övergår till annandag jul.

Det är också en förhållandevis lugn dag. Som bandyintresserad hälsing är annandagen en mycket viktig dag. Det är då som alla derbyn i bandyn spelas. För mycket länge sedan - under den tid då inga konstfrusna bandybanor eller inomhushallar fanns och då man för det mesta spelade bandy på sjöisar - var annandag jul dagen för bandysäsongens premiäromgång. Nu är bandysäsongen i princip halvvägs då annandagsmatcherna spelas. 

Som barnfödd bollnäsbo är det naturligtsvis det högintressanta hälsingederbyt mellan Bollnäs och Edsbyn som är viktigast att följa. I år visades den matchen dessutom på TV så det gick mycket lätt att följa matchen från TV-soffan. Att Bollnäs dessutom lyckades snuva svenska mästarna och storfavoriterna Edsbyn på en poäng efter oavgjort 4-4 var en stor framgång.

På kvällen var det mer Bollnäs i TV-rutan. Körslaget drog i gång sin andra säsong och där var Bollnäs representerad via körledare Hanna Hedlund från Kilafors utanför Bollnäs. De var jättebra tycker jag. Det blir kul att följa detta program. 

I går lördag var hela familjen till Kåbdalis och åkte slalom. Det var mycket bra backar och vi hade en jättetrevlig dag tillsammans. I början av januari ska vi åka till Alperna och åka skidor en vecka så det här var en mycket bra genomkörare inför resan till Alperna.

Idag och i morgon måndag är det ett träningsläger för gymnaster i Älvsbyn. Våra två yngsta döttrar håller på med gymnastik. Mellanflickan och frugan åkte till Älvsbyn i morse på träningslägret. De sover över där och fortsätter träna i morgon. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0