Ursus Tolvman, Jakt och Fiske, anställningsintervjuer och Jokkmokks Korv

Torsdag den 4 december 2008

På morgonen var jag och kommunalrådet på en träff med en representant från något som heter Ursus Tolvman. Det är en verksamhet som förhoppningsvis kommer i gång i Jokkmokk. Ursus Tolvman jobbar för att få till stånd ett behandlingshem för missbrukande ungdomar. Förhoppningsvis kommer verksamheten igång under år 2009.

På förmiddagen åkte vi sedan ut till en lokal där föreningen Jakt och Fiske håller till. Vi träffade representanter från Jakt och Fiske och hade ett bra möte. Alla föreningar idag verkar ha stora ekonomiska bekymmer. Det är inte bara en finansiell kris i landet. Det verkar också vara en föreningskris. Jakt och Fiske har sanerat sin ekonomi rejält men har fortfarande svårt att få intäkterna att överstiga kostnaderna. Förhoppningsvis löser det sig på ett bra sätt.

På eftermiddagen var jag med på två anställningsintervjuer gällande kultur- och fritidschef. Det är alltid intressant att vara med på anställningsintervjuer och få möjlighet att samtala med människor som gjort ett aktivt val med önskemål och vilja att flytta till Jokkmokk och för att de vill jobba åt Jokkmokks kommun. Vi får se hur det går i rekryteringsprocessen.

På kvällen var jag på ett möte tillsammans med representanter från Jokkmokks Korv. De är bland annat Guldmedaljörer och svenska mästare i korv! Stort grattis! Det är suveränt bra reklam för både produkten i sig men även för allt som har med Jokkmokk att göra. Och därmed inte minst Jokkmokks kommun. Mycket bra!

Vi hade ett mycket intressant samtal om satsningar och framtidsutsikter. Det är kul att höra att det finns framtidstro i dessa ekonomiskt svåra tider. Vi följer utvecklingen men stor spänning!


Kommentarer
Postat av: Jokkmokkare

Jag håller med om att det är spännande med nyinflyttade till Jokkmokk. Vår kommun behöver verkligen dessa människor.



Jag vill bara lägga ett annat perspektiv på det...

Hur ska vi behålla dem som faktiskt redan bor här som INTE får chansen att komma på intervju, inte anses ha tillräcklig kompetens (många gånger pga förutfattade meningar då alla känner alla här). Vi är många gånger allt för dålig på att validera kompetens - tror du/ni att det bara är högskolepoäng som är kompetens?? Den arbetslivserfarenhet man har eller det man brinner för - hur värderas det? Är det inte i praktiken man omsätter teori till kunskap??



Ett kriterium i ansökningarna skall kanske vara - minst 3 barn för anställning i vår kommun =)

Tänkte bara om det är inflyttning som är viktig och det är så ledningen resonerar vid anställningsförfarandet.



P.S Jag hoppas att ni inte byter ut alla chefer i kommunen nu mot manliga... vi har ju trots allt haft en hyfsad bra fördelning tidigare. Det finns många kompetenta tjejer där ute - bara de inte skräms iväg.



2008-12-05 @ 11:50:53
Postat av: Petimeter

När bytte polischefen namn?

2008-12-09 @ 09:28:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0